Nieuws

Speelster van de maand April: KRISTINA

Woensdag 05 april 2023

Speelster van de maand April: KRISTINA

De speelster van de maand april is dit keer de (nóg) 11-jarige Kristina uit de MixU12. 11 april wordt ze 12 jaar en ze zal volgend seizoen dan ook de overstap maken naar het nieuwe Meisjes U14-team!

Onze speelster van de maand staat haar mannetje in het veld. Ze heeft enorme vooruitgang geboekt de afgelopen maanden. Ze heeft beter leren dribbelen, lay-ups lopen en schieten. Maar haar sterke kant is vooral haar verdediging. Kristina is een harde werkster. Vooral in de verdediging helpt ze haar teamgenoten waar het kan door de vrije man op te vangen. Geen wonder dat zij de speelster van de maand is geworden!

Kristina zit op de Weijerwereld bij maar liefst drie meesters: Danny, Jasper en Steffen. Op school vindt ze vooral de creatieve vakken leuk zoals tekenen, knutselen en gym. Maar basketballen op school vindt ze niet leuk: “Er wordt met hele andere regels gespeeld op school. Dan gaan ze mij verbeteren, terwijl ik de enige ben die de sport écht kent. Je mag de bal niet afpakken, geen twee stappen zetten en overtredingen worden niet afgefloten”. Het is duidelijk: het wordt tijd dat AKROS een keer een oefentraining op de Weijerwereld komt geven samen met Kristina!

Kristina is dit seizoen ’22-’23 pas bij onze club gekomen, maar wilde al veel langer bij basketball. Het is allemaal begonnen toen ze van haar vader een basketball voor haar verjaardag kreeg toen ze 6 jaar werd. Ton (de papa van Kristina) zag het helemaal zitten dat zijn dochter zou gaan basketballen (met zijn drukwerk-bedrijf Maay heeft hij nog de Matrixx Magixx in Wychen gesponserd!). Toch duurde het nog even voordat Kristina kon gaan basketballen. Ze tenniste en deed paardrijden. Pas toen ze dat afgesloten had, mocht ze op basketball. Samen met Ton, kijkt ze ook vaak naar NBA-wedstrijden op tv. De Chicago Bulls is haar favoriete club en als speler kijkt ze graag naar Zach LaVine. Blijf goed kijken naar Zach, Kristina! Dan hopen wij dat je zijn moves in het veld kopieert en we volgend seizoen een goed en sterk Meisjes U14-team kunnen zien spelen!

Terug naar nieuwsoverzicht