Nieuws

Speler van de maand april: Thijmen

Zondag 07 april 2024

Speler van de maand april is Thijmen van de U12

Het is weer zover: de speler van de maand april is bekend.

Dit keer is het weer een speler uit de U12 en zijn naam is Thijmen.

Thijmen is 12 jaar en zit in groep 8 van De Bonckert bij juf Sandra. Een leuke school maar Thijmen vindt vooral het “naar huis gaan” het leukste van zijn schooldag.

Als basketballer heeft hij de afgelopen twee maanden enorme vooruitgang geboekt! Was hij in de eerste helft van het seizoen nog wat timide, nu is Thijmen aanvallend en verdedigend een belangrijke speler geworden voor de u12. Zijn schoten vanaf de zijkant van de bucket zijn dodelijk voor de tegenstander. Maar wat Thijmen vooral heel goed kan is rebounden en buffelen onder het bord. Niet alleen door zijn lengte maar vooral ook door zijn inzet zit daar zijn sterke kant. En dan te bedenken dat Thijmen pas 2 jaar basketbalt, dus dat is heel erg knap!

Bij het interview zit Thijmen naast me in een Philadelphia 76ers shirt, dus we kunnen wel raden wat zijn favoriete team is. Als ‘lange man’ van de u12 is het dan ook niet raar dat hij Joel Embiid een goede speler vindt. Maar Thijmen heeft vooral veel bewondering voor Koby Bryant. Op de vraag of Thijmen nog andere hobby’s heeft, geeft hij een antwoord waar uw razende reporter alleen maar haar wenkbrauwen bij omhoog kan trekken. Het wordt opnieuw duidelijk dat iedere school verplicht een eigen basketbalveldje moet krijgen zodat ze kunnen basketballen in de pauzes in plaats van te “peeepen”.

Wat wil Thijmen later worden? NBA-speler! Dan verdient hij in ieder geval genoeg om zoveel Mikado-stokjes te kunnen eten die hij maar wil en misschien ook wel voldoende om zijn favoriete trainster naar Amerika te halen. Lijkt me een top-plan!!!

 

Terug naar nieuwsoverzicht