Nieuws

The Fantastic Four

Zondag 05 november 2023

The Fantastic Four

“Give yourself to the dark side”, klonk het gisteren in een duistere en dreigende toon in het Hoogkoor. Gehypnotiseerd door deze zware, lage stem, veranderden sommige trainer/coaches van Akros in volgelingen van de Sith en deden wat hen werd opgedragen: aantrekken dat shirtje! Want het was eindelijk zover! Alle nieuwe trainer/coaches kregen gisteren de prachtige zwarte coach-shirtjes overhandigd met hun naam erop. Akros staat er weer piekfijn en keurig op! De gehele staf is hierdoor bij thuis- en uitwedstrijden herkenbaar als Akros-Jedi: de magische ridders (vrouwelijk én mannelijk) die wonderen verrichten binnen onze club met onze jeugdige spelers en vooral altijd klaarstaan om te helpen waar zij kunnen.

De jongste aanwinst binnen deze mythische cirkel zijn Mees (14 jaar), Milou (15 jaar), Lynn (16 jaar) en Meis (17 jaar). Dit jaar schuiven zij voor het eerst aan als trainer/coaches van respectievelijk de XU12, XU10 en VU14. Tijd dus voor een interview met the Fantastic Four van Akros.

Mees

Mees speelt al vanaf zijn 6e basketball bij Akros en speelt momenteel zelf bij de MU16. Hij zit op het Elzendaalcollege op 3 VWO en heeft zijn carrière al helemaal uitgestippeld: Mees wil leraar worden op een basisschool, het liefst voor groep 7 of 8. Vandaar dat hij ook graag bij de U12 mee wilde helpen. En het gaat hem bijzonder goed af. Mees is een geboren leraar, de kinderen dragen hem op handen. Tijdens trainingen en wedstrijden van de XU12 zie je hem vaak met de kinderen praten en aanwijzingen geven. Maar bij Mees is er ook altijd tijd voor een pleziertje. Samen dunken en een beetje ravotten, dat moet ook kunnen. Dit beloofd veel goeds voor de toekomst.

Wat we verder nog over Mees moeten weten? Hij houdt van zure matten, gamed niet maar speelt graag Catan en houdt van de muziek van de Red Hot Chili Peppers.

Milou

Milou speelt al vanaf haar 5e basketball en speelt als 15 jarige nu al mee met de Dames U18. Ze zit op het Elzendaalcollege op 4 VWO, maar weet nog niet zo goed wat ze later wil worden. Deze jongedame werd gevraagd om bij de XU12 op maandag als trainster mee te helpen. Daarbij vindt ze het vooral belangrijk en leuk om de kinderen iets te leren. Op haar rustige en duidelijke manier, dwingt Milou respect af en weet ze goed leiding te geven aan de groep jongens. Milou is iemand van weinig woorden, maar met een goed geplaatste opmerking en een klein gebaar, wijst ze allen hun plek. Samen met Lynn en vader Roel, is Milou deel van één van de vele basketballfamilies (3 spelers of meer) binnen de club, net zoals de familie Alink, Besselink, de Bijl, Derks van de Ven, Fijn, Havekes, Hermens, Jansen, Jeckmans, Kuijs, Repkes en Stappers!

Wat we verder nog over Milou moeten weten? Een andere grote hobby van Milou is skiën, ze eet graag Haribo-kersjes en ze luistert het liefst naar Bruno Mars.

Lynn

Lynn speelt al 6 jaar basketball en speelt momenteel bij de VU18. Ze zit op het Elzendaalcollege op 5 VWO. Voordat Lynn haar jongere zus volgde om te komen basketballen bij Akros, zat ze bij de reddingsbrigade, op hockey, turnen en dansen. Maar nu heeft Lynn haar sport gevonden. Ze werd gevraagd om bij de U10 training te komen geven en doet dat sinds dit jaar samen met Ellen. Maar liefst 14 kinderen heeft ze onder haar hoede! Lynn is geduldig en altijd vrolijk bij de kleinste spelers binnen Akros en weet ook hoe ze de spelers soms moet troosten met een warm gebaar. Ze vindt het belangrijk en leuk om de kinderen wat te leren en om te zien hoe ze vooruitgang boeken.

Wat we verder nog over Lynn moeten weten? Skiën in Oostenrijk is haar tweede hobby, ze houdt van chocolade en ook haar favoriete muziek is Bruno Mars.

Meis

Meis speelt al 9 à 10 jaar basketball en speelt samen met Milou en Lynn bij de VU18. Ze studeert aan het ROC in Venray, waar ze in het 2e jaar haar studie als onderwijsassistent volgt. Dit is ook de belangrijkste reden waarom Meis (eigenlijk al vorig jaar) begonnen is om training te geven aan de VU14 samen met Carlo. Bovendien wilde Meis iets doen voor “onze fijne gezellige kleine club”. Ze vindt het leuk om te zien dat de meiden vooruitgang boeken en vooral veel plezier hebben: “ik kan altijd erg met ze lachen, het is supergezellig en er wordt veel gekletst en gegiebelt. Maar daardoor leer ik ook om controle te houden, want het is soms best lastig om ze stil te krijgen. Maar dan dreig ik met een killer en dan komt het allemaal goed!”

Wat we verder nog over Meis moeten weten? Meis houdt van paarden en paardrijden en heeft zelf ook paarden. Ze kijkt graag naar Gossip Girl op Netflix en is geen gamer: "Ik vind dat elk kind zowiezo minder op zijn telefoon moet zitten of op een scherm. Ga lekker buiten spelen, joh!” Daarnaast houdt Meis van Dorito’s en, hoe kan het ook anders, Bruno Mars. Wat zal dat gezellig zijn in de auto naar de uitwedstrijden…..

Terug naar nieuwsoverzicht