Nieuws

Akros U12 toont karakter

Zondag 08 oktober 2023

Akros U12 toont karakter!

Zoals de lezers van onze nieuwsrubriek waarschijnlijk inmiddels weten, is het U12 team van Akros een compleet nieuw team. Een nieuwe samenstelling waarbij de meesten nog nooit competitiewedstrijden hebben gespeeld, en er zelfs een aantal bij zijn die eigenlijk nog de U10-leeftijd hebben. Ook hebben we een aantal nieuwe spelers erbij dit jaar.

Met dit in het achterhoofd, geloof je je ogen niet als je dit team ziet spelen! Ze zijn fel, attent en nu al een team door de manier waarop ze samenspelen en voor elkaar het vuile werk opknappen.

Afgelopen zaterdag moest de U12 tegen koploper Deurne Pioneers. Het team van de tegenstanders bestond niet uit kinderen die 1 kop groter waren, nee maar liefst 2 of zelfs 3 koppen groter! Het was duidelijk dat dit een zware wedstrijd zou worden. Hoe hou je die grote jongens en meisjes bij het bord vandaan?

Dat lengte niet altijd alles is, liet de U12 zien door de eerste twee delen met 7-4 en 9-8 te winnen. Tot verbazing van de coaches was de vechtlust en de inzet van Akros zo groot dat Deurne zich daarin even verslikte. Uiteindelijk moesten we in Deurne onze meerdere erkennen, maar niet door in de laatste kwart ze nog even te laten zien wat we kunnen! Bij een stand van 16-57, stelde Akros zich tot doel om het verschil onder de 50 punten te houden. En dat is het team met vlag en wimpel gelukt! De einduitslag van 26 tegen 63 laat zien dat Deurne weliswaar sterker is, maar dat Akros zich niet zomaar laat wegzetten. Dit beloofd veel goeds voor de toekomst van dit karaktervolle en getalenteerde team Akros U12!

 

Terug naar nieuwsoverzicht