Nieuws

Akros U22 ongeslagen bovenaan

Zondag 08 oktober 2023

Akros U22 ongeslagen aan kop

Onder de bezielde leiding van Ron samen met zijn assistent-coaches Bert en Wilbert, stevent Akros U22 af naar het herfst-(of is het winter?) kampioenschap. Ongeslagen aan kop weten ze de belangrijkste rivaal BC Kimbria achter zich te houden. In de eerste wedstrijd van het seizoen moesten beide teams in Boxmeer tegen elkaar. Na verlenging, in een zinderend spannende wedstrijd, wist Akros de winst naar zich toe te slepen met 57 tegen 54. De tweede wedstrijd was al even spannend toen ze, wederom met 3 punten van BC Bumpers in Sittard wisten te winnen.

Gisterenavond mocht de U22 hun vierde wedstrijd spelen tegen JRC. Centercourt spelend, bleek JRC geen tegenstander van formaat.

Het eerste kwart was het "kwart van de centers" Een belangrijke rol was hier weggelegd voor Mike die, tot groot amusement van het publiek, keer op keer de bal boven de hoofden van de tegenstanders wegplukte en daarmee maar liefst 10 punten wist te scoren. Met behulp van 'double towers' Joris en Luuk (deze laatste met een driepunter!), werd het eerste kwart gewonnen met 25 tegen 9

Het tweede kwart was het "kwart van de power forwards en de defenders". Marijn met 4 op 4 vrije worpen en een driepunter, scoorde dit kwart 9 punten. Door 'intens defens' van Tom, Jop en Steven scoorde de tegenstander dit kwart maar 4 punten. Met 50-13 gingen ze de pauze in met de wetenschap dat het 'kat in het bakkie' was

Het derde kwart was het "kwart van ....laten we die maar even overslaan". Hoewel Gérard dit kwart goed begon met 3 driepunters achter elkaar, was de concentratie bij de U22 een beetje weg. De verdediging was een rommeltje en aanvallend was de snelheid er een beetje uit. Zelfs de Kiki-trom verstomde. Het kwart eindigde in 62-19 samen met een vertwijfeld kijkende gelegenheids-coach Harry, wiens taak het was om het team weer wakker te schudden,

Het vierde kwart was het "kwart van de revival". Energie in de verdediging door Sander en de rest van het team, samen met het scorend vermogen van onze 'Weertse' Sil, kreeg de U22 weer grip op de wedstrijd. De einduitslag van 83-30 was een team-effort. Als de jongens verdedigend intens en actief spelen en de scores zo makkelijk blijven vallen, mogen we ervan uitgaan dat het team hoog zal eindigen, misschien wel (heel voorzichtig gezegd) op de eerste plek. Maar dit moeten ze nog 6 wedstrijden zien vast te houden.

In deze "Week van de scheidsrechters" ook nog even een woordje over de scheidsrechter van deze avond: Floris. Door omstandigheden moest Floris deze wedstrijd in zijn eentje fluiten. Door zijn doortastende, duidelijke, scherpzinnige en toch ook ontspannen manier wist hij deze wedstrijd op een zeer professionele manier te begeleiden. Het publiek gaf daarom niet alleen de U22 maar ook de scheidsrechter een aplaus! Het is verwarmend om te zien hoe binnen onze sportieve en warme club de mensen hun verantwoordelijkheden nemen en, ook al hoeven ze zelf die dag niet te spelen, toch klaarstaan voor de club. Een groot compliment voor Floris en alle andere senioren die dit keer op keer weer voor onze club en de jeugdspelers doen!