Nieuws

Kind-ouder toernooi en Seizoensafsluiting 2023

Zondag 11 juni 2023

Kind-Ouder-Toernooi en Seizoensafsluiting, gezellig, sportief en zweterig

We kunnen ze wel goed uitzoeken, die afsluitende toernooien. Voor diegenen die zich vorig jaar nog herinneren, toen was het ook 30 graden en plakkerig warm in de zaal. En ook deze 10e juni brandde de zon op het dak van het Hoogkoor. 

Op het kind-oudertoernooi, onder begeleiding van Gérard en onder aanmoediging van de dames U16, deden maar liefst 60 speelsters en spelers mee! De teams, gekoppeld aan de namen van NBA-teams waren meer dan compleet aanwezig en het leuke was dat we ook een aantal nieuwe leden mochten begroeten zoals Zoë en Lukas. Er waren ook Spaanstaligen onder de deelnemers, zoals Leonardo en Nelson: Akros goes international! 

Wat maakt een kind-oudertoernooi geslaagd? Als iedereen het naar de zin heeft, er lekker ontspannen wordt gebasketbald en uiteindelijk bij de prijsuitreiking het verder niemand boeit wie er eigenlijk gewonnen heeft. Dat dit kind-oudertoernooi bijzonder geslaagd was konden we merken aan de minuten die verstreken om sommigen van de allerkleinste te laten scoren! Keer op keer (en ik heb op mijn horloge gekeken: er verstreken werkelijk meerdere minuten) werd de bal door alle spelers, zowel mede-als tegenstanders, gerebound en weer terug gegeven aan die kleinste spelers. Tot er die prachtige score kwam en iedereen op het veld en langs de kant uit volle borst het punt konden toejuichen.

Het leukst is nog wel om de ouders van de zijkant te observeren. "Wat mijn dochter/zoon kan, dat kan ik toch ook wel!" Sommigen liepen al na de eerste minuten met de tong op de schoenen! Terwijl hun kinderen er nog fris bijliepen. Het is goed dat de ouders merken, dat wat hun kind in het veld doet, er misschien wel makkelijk uitziet, maar toch écht niet zo eenvoudig is!

Om 14.30 werd de jongste jeugd afgelost door meer dan 40 deelnemers uit de U16 en ouder, voor een gemixt afsluitend toernooi. Inmiddels was de temperatuur en de luchtvochtigheid in de zaal wat opgelopen en dat was aan de zwetende speelsters en spelers goed te zien! Maar aan het einde van de dag was ook dit toernooi, met dank aan Marco, erg gezellig en leuk verlopen. Op de dag zelf geen blessures.....van de spierpijn en au-tjes in de dagen erna, heeft uw verslaggever natuurlijk geen weet.

Óp naar Pub Esser voor de jaarlijkse barbeque. Hoe weet ze het ieder jaar weer voor elkaar te krijgen, onze Inge? De hamburgers en spiesjes gingen als warme worstjes over de toonbank Iedereen had weer goede honger en er werd dus dankbaar gebruik gemaakt van de grillkwaliteiten van Inge en Pierre. Bedankt daarvoor! Het was wederom top!

En dan.... de altijd spannende, lang verwachte Akros Pub Quiz!! Dit jaar door Joris en Gérard in elkaar geknutseld. Voor iedereen wel wat weets. Mooi opgezet heren! Velen waren ook dankbaar dat er niet alleen maar basketballvragen waren! Voor de winnaar verwijs ik graag naar een volgend nieuwsbericht omdat de winnaars UITDRUKKELIJK om een eigen stuk hebben gevraagd :-)

Rest mij, als razende reportster (of is het reporterin?) van Akros, jullie allen te bedanken voor wederom een prachtig seizoen! Dank aan alle trainsters/trainers en coaches die het ieder jaar weer mogelijk maken dat we heerlijk kunnen basketballen. Dank aan het bestuur die daarvoor alle randzaken tot in de puntjes verzorgd en dank aan alle leden voor een heerlijk seizoen. Een fijne vakantie en tot de week van 21 augustus als de trainingen weer beginnen.

KEEP PLAYING BALL!

 

Terug naar nieuwsoverzicht