Nieuws

Grandioze overwinning van Akros U12

Zondag 11 december 2022

Grandioze overwinning van Akros U12

Soms zijn er wedstrijden die je heel snel wil vergeten. Maar de wedstrijd van Akros U12 tegen Black Eagles van zaterdag 10 december is dat zeker niet! De wedstrijd was spannend, vol energie en positieve inzet van beide teams. Tot en met de vijfde periode ging het gelijk op. Met een stand van 35 tegen 34 gingen we de 6e periode in. In de yell van Akros zag je echter aan de vastberaden gezichtjes van de U12, dat het hele team er vertrouwen in had. Ze weten waar hun kracht ligt: in de verdediging. En dus werd er een stapje bij gezet in de laatste drie periodes door alle spelers en speelster. 

In de zesde periode blonk het team van Akros uit door inzet in de verdediging en door slim spel in de aanval. Doordat de spelers de bucket vrij lieten, was er ruimte voor medespelers om makkelijk te scoren waardoor we uitliepen naar een 49 tegen 38 voorsprong. En daar bleef het niet bij. Akros voelde dat ze de tegenstanders "in the pocket" hadden en in de laatste twee periodes werden er dus nog wat stapjes bij gezet. Daardoor wonnen we overtuigend met 68-46. 

In het begin van het seizoen moesten we de winst overlaten aan Black Eagles in onze eerste wedstrijd tegen hen. Maar we zijn enorm vooruit gegaan en gegroeid en dat was gisteren in de laatste thuiswedstrijd heel goed te zien.

Terug naar nieuwsoverzicht