Nieuws

1e jeugddag seizoen 23-24: ALAAAAAAAAAAAF!

Zondag 12 november 2023

1e jeugddag seizoen 23-24: ALAAAAAAAAAAAF!

Even een reminder: Akros bestaat inmiddels uit ca. 160 leden. 75% daarvan zijn jeugdleden, verdeeld over 9 teams. Behalve de U10 spelen ze allemaal competitie. Dat is geweldig, want dit is onze toekomst! Vandaar dat de Activiteitencommissie veel voor onze jeugd organiseert: van jeugddag tot Akros Youth Tournament, van Basketballkamp tot Zomeravondcompetitie. Wilt u hier meer over weten, kijk dan op onze website onder het kopje ‘Agenda’.

11 november was het eerste event van dit seizoen: de eerste Akros jeugddag.

Dit keer werden onze jeugdleden in groepjes het dorp ingestuurd onder begeleiding van speelsters van de VU18 en spelers van de MU22. De groepjes moesten op zoek naar de Vossen die in het dorp waren verspreid. Maar liefst 18 ouders en trainer/coaches waren verkleed als grasmatten, pokeraars, ridders, eend en banaan, prinses en cavalier, Pokémons, elfje en flamingo, gemeenteambtenaren in kostuum en zelfs een boer en een boerin met een heuse grommende tractor op de parkeerplaats voor het Hoogkoor! Een bont gezelschap die veelvuldig ook door de gewone mensen in het dorp aangesproken werden of ze met Pikachu op de foto mochten en of we al wisten wie Prins Carnaval was geworden! De letters die ze van de vossen kregen, maakten uiteindelijk het woord ALAAAAAAAF! Zeer toepasselijk voor deze 11e van de 11e.

Na deze toch wat barre tocht (het was gelukkig droog, maar koud), warmden de kinderen op in het Hoogkoor met een bammetje, aanmaaklimonade en als toetje, lekkere gevulde speculaas, gesponsord door de Jumbo.

Kort voor aanvang van de wedstrijd van heren 1 mochten de speelster en spelers van de maand, Co, Teun, Ninthe en Tim, warmlopen met heren 1. De tribune zat inmiddels vol met meer dan 110 mensen. Onder luid applaus werden de jeugdspelers voorgesteld en geëerd met een oorkonde. De dag werd afgesloten met het fanatiek aanmoedigen van heren 1. Ondanks de toeters, bellen en natuurlijk de AKROS-trommel, kon heren 1 niet winnen van het ongeslagen Den Dungk. Dat deed echter niets af aan een supergezellige middag en sfeervolle avond! Óp naar de tweede jeugddag, waarschijnlijk begin april 2024.

  

Terug naar nieuwsoverzicht