Nieuws

Speler van de maand oktober: Teun

Zaterdag 14 oktober 2023

Speler van de maand oktober: Teun

Onze speler van de maand is de informele leider van het team U12. Een speler met een bescheiden en toch beslissende aard, die fantastisch leiding geeft aan de U12 en daarom verdiend tot speler van de maand oktober is gekozen, en zijn naam is Teun.

Teun speelt al 2 jaar basketball en is met name dit seizoen enorm gegroeid. Hij stuurt het team aan, leidt het team in scores en is verdedigend van zeer groot belang. Ook al zijn de spelers twee koppen groter, Teun laat ze niet toe in 'zijn' bucket. Zowel in de verdediging als de aanval is Teun erg snel. Maar wat hem het meest uitzonderlijk maakt is zijn 'courtvision' en samenspel: Teun overziet het veld en weet de vrije spelers aan te passen zodat ze kunnen scoren. Dat is voor hem ook één van de leuke dingen van onze mooie sport: het teamgevoel en het samenspelen. 

Teun is 10 jaar en zit op Jenaplanbasisschool De Canadas in groep 8 bij Wilco en Maartje. Dit jaar is hij ook begonnen met schaken, een sport die heel goed met basketball te combineren is omdat Teun ook 'schaakt' in het veld. Daarnaast speelt hij graag bordspelletjes en gamed hij wel eens terwijl hij chocolade met Oreo-koek eet en zure colaflesjes. Met lichte schaamte moeten we bekennen dat hij vooral FIFA speelt. Wat is er mis met NBA2K24, Teun?

Op 11 november tijdens de 1e jeugddag van Akros, kunnen we deze kanjer in actie zien, wanneer hij samen met Co (speler van de maand september) en de spelers/speelsters van de maand november en december, bij de warming-up van heren senioren 1 mee zal lopen en zijn oorkonde in ontvangst mag nemen.

Terug naar nieuwsoverzicht