Nieuws

Speler van de maand September: Co

Woensdag 20 september 2023

Speler van de maand September: Co

Co is 8 jaar en speelt voor het tweede seizoen basketball bij Akros U10. Dit jaar krijgt hij weer training van Ellen, maar ook van Lynn (meisjes U18) en af en toe helpt papa Eelco (Heren recreanten) ook mee om al die kleine springers een beetje onder controle te houden. Grappig detail is, dat Eelco vroeger ook nog training heeft gekregen van Ellen.

Co is een grote basketballfan. Hij vertelt enthousiast over zijn kamer, die aan één zijde een krijtmuur heeft waar hij allemaal basketball-logo’s op getekend heeft. “De allergrootste is AKROS. Er staat ook het logo van NBA op, en logo’s van Miami Heat, Bulls, Lakers en de Raptors”, vertelt Co enthousiast. Zijn favoriete teams zijn de Raptors en de Lakers. Zijn meest favoriete speler is Kobe Bryant.

Maar basketball is niet de enige hobby van onze speler van de maand. Hij speelt ook al twee jaar trombone bij de Boxmeerse Harmonie! Daarnaast eet Co graag fruitmentos en speelt hij thuis graag het spelletje “Roblox”

Co zit op Jenaplanbasissschool De Peppels bij Juf Marleen en speelt daar ook wel eens basketball, vooral nu ze op het ene pleintje een nieuwe basket hebben staan en aan de andere kant van de school een mooi nieuw groot basketballveld.

Co en alle verdere spelers/speelsters van de maand, krijgen op de 1e jeugddag van Akros op 11 november ’s-avonds om 18.45 uur, een meet-and-greet met de Heren Senioren 1 en mogen de warming-up meelopen waarna ze aan het publiek voorgesteld worden en een oorkonde overhandigd krijgen. Voor Co hebben we nog een extra opdracht: breng je trombone mee! Hoe meer herrie, hoe beter!

Terug naar nieuwsoverzicht