Nieuws

Akros u12 zet winningstreak voort tegen Valkenswaard

Zondag 22 januari 2023

Weer een nieuw team met nieuwe kansen. Altijd benieuwd om te zien wat we nu weer tegen ons krijgen.

Bij het begin viel het meteen op dat de tegenstander veel kleiner was dan Akros. Daar moesten we dus gebruik van maken.

Maar het liep een beetje stroef en traag in het begin. Eerste kwart 4-0, tweede kwart 10-4. Er werd weliswaar heel goed verdedigd maar de scores bleven wat achterwege. Dat kwam vooral omdat de tegenstanders in de bucket bleven staan. We trainen echter al een paar weken op positiespel en dus kwamen de spelers zelf met het idee om de posities buiten de bucket in te nemen om ruimte vrij te geven voor de scores. Deze tactiek én door een aantal mooie passes van Billy op Dalian, liep Akros met 18-10 uit.

Het zesde kwart maakte het verschil. Met 33 tegen 17 liep Akros flink uit door mooie scores van onze captain Joep. De tegenstanders hadden een speler die het allemaal alleen wilde doen. Maar door goede verdediging van Joep, Cles en Teun, raakte de speler wat gefrustreerd en scoorde niet meer.

Alle spelers van Akros zetten er een stapje bij en samen zorgden we ervoor dat Valkenswaard ons niet meer kon inhalen. Jayson ging voor de rebounds, Biek voor de break, Yana voor de dribbel en de score, Kristina voor de verdediging en de steals, Tim voor de driepunter, Billy voor de passes en de scores, Dalian voor de scores onder het bord, Joep voor de breaks met de scores, Cles voor de verdediging en de passes en Teun voor het voetennwerk en het spelverdelen.

Het motto van U12 is: "Op de bal staat AKROS en dus is de bal van ons!" Een motto dat ons de winst opleverde van 42 tegen 29.