Nieuws

De Trainer/Coaches van AKROS / Deel 2: Sander en Rens

Zondag 22 januari 2023

De Trainer/Coaches van AKROS / Deel 2: Sander en Rens

We vervolgen onze serie over de trainer/coaches binnen Akros met het duo Sander (18) en Rens (20), dit seizoen samen voor het eerste trainer/coaches van de XU14-2. Sander was hiervoor al begeleider van de XU12 en de VU14. Samen spelen de heren in ons Akros MU22.

Rens studeert momenteel in Nijmegen aan de HAN, Logistiek Management. Hij wil dit jaar zijn propedeuse halen om daarna de overstap te maken naar defensie, waar hij vlieger wil worden. Een zware opleiding van 8 jaar die fysiek en intellectueel heel veel van hem zal vragen.

Sander doet de 3-jarige opleiding Pedagogisch Werk, ook in Nijmegen. Hij wil graag onderwijsondersteuner worden, misschien zelfs voor speciaal onderwijs. Daarvoor doet hij al heel wat ervaring op als trainer/coach van de teams binnen Akros.

Hoewel Sander de jongere van de twee is, speelt hij al bijna 10 jaar basketball bij Akros. Rens is daarbij vergeleken nog een groentje: hij begon pas in seizoen 2021-22.

Op de vraag waarom zij het leuk vinden om de U14-2 te trainen en te coachen, antwoordt Sander spontaan: "Het is altijd gezellig, soms iets té gezellig!" "Het is ontzettend mooi om de vooruitgang in het team te zien", zo vervolgt Rens. "Zoals vandaag in de wedstrijd, dan zie je een aantal dingen terugkomen die je aan het trainen bent, en dat is ontzettend leuk om te zien. In het begin was het natuurlijk ook moeilijk voor ze: ineens een grotere bal, de basket staat een stuk hoger en de tegenstanders zijn een stuk groter. Maar ze hebben het goed opgepakt en in de tweede helft van de competite zullen we daar de vruchten van plukken!" 

Op de vraag wat de U14-spelers leuk vinden aan hun coaches, beginnen Sander en Rens te lachen. We halen Enzo erbij, een speler van de U14-2: "Ze zijn enthousiast en moedigen goed aan. Maar als we niet goed opletten of teveel kletsen, dan moeten we rennen, killers enzo...".

Vandaag plukken Sander en Rens de vruchten van hun geduld en inzet bij de U14-2. Het team wint ruim en laat hun coaches tevreden achter. Daarbij valt op dat Rens al een stem opzet alsof hij de cadetten aan het trainen is bij de airforce. Sander is de pedagoog op de bank en spreekt de spelers op zachtere toon toe. We zien de toekomstige rollen van deze heren in de maatschappij al terugkomen op het veld bij Akros. Dat belooft veel goeds voor de toekomst!

Terug naar nieuwsoverzicht