Nieuws

Speler van de maand maart: Kieran

Vrijdag 03 maart 2023

De Speler van de maand maart komt dit keer weer uit de MixU10 van Akros.

Het is de 8-jarige Kieran, die al anderhalf jaar bij Akros basketbalt. Begonnen bij de U12, traint Kieran dit jaar mee met de grote groep van spelers onder de 10.

Op de vraag of hij het leuk vindt en of hij goed is, antwoordt hij volmondig en met een goede dosis zelfvertrouwen: „ja!“. En dat zien we ook wel op de trainingen. Kieran kan heel hard rennen en scoort makkelijk. Hij vindt het niet leuk om te verliezen (maar wie vindt dat wel leuk?).

Kieran zit op de Bakelgeert in groep 6 bij juf Nicole en meester Jesse. School is niet altijd zijn favoriete bezigheid, maar rekenen vindt hij wel heel leuk omdat hij daar goed in is.

Heel soms kijkt Kieran ook wel basketball op tv, samen met zijn vader Jan-Willem die bij de recreanten van Akros meetraint. Lebron James is zijn favoriete speler. Hij weet zelfs dat Lebron de meeste punten aller tijden heeft gescoord en dat het meer dan 38.000 is! Een echte getallenman onze Kieran!

Later wil Kieran net zo groot worden als papa, maar wel beter…. Hij oefent daarvoor goed op de trainingen en buiten in de tuin op de trampoline. Hij zou natuurlijk nóg beter kunnen trainen als hij een hond had waarmee hij samen zou kunnen rennen. Maar daarover zijn de meningen wat verdeeld binnen het gezin.

Onze getallenman is helaas op vakantie op 22 april tijdens de jeugddag als de spelers van de maand ge-eerd worden. Daarom zal Kieran op 15 april met de warming-up van heren 1 meelopen en zijn oorkonde ontvangen. Komt dat zien!

 

 

Terug naar nieuwsoverzicht