Historie

Lid worden van onze club? Meld je dan aan via het aanmeldformulier.

Historie

De eerste training van de BCB Akros vond plaats op vrijdag 3 januari 1975. Een enthousiaste groep van 20 dames en heren stond aan de basis van een vereniging die snel uitgroeide tot een volwaardige basketballvereniging met teams in alle leeftijdsklassen. 

Direct in het eerste seizoen kon het bestuur twee teams aanmelden voor deelname aan de competitie van de NBB, Rayon Zuid. Men startte in de derde klasse en vanaf dat jaar verscheen de naam Akros (Grieks voor ui­tstekend) in steeds meer leeftijdscategorieën van dames en heren. De vereniging groeide en behoorde in de jaren 1990 tot de grootste basketbalclubs van Brabant, met rond de 200 leden en 18 teams in competitie. Sportief zijn het verblijf van Heren 1 op landelijke niveau  (seizoen 1982-83, 2000-01, 2021-22) en enkele Brabantse kampioenschappen van jeugdteams, hoogtepunten. 

Na ruim 40 jaar is Akros een stabiele en bekende vereniging in Boxmeer en NBB-rayon Zuid, met circa 110-120 leden en circa 10 teams in competitie. Het succes van de club zit in de betrokkenheid van de eigen leden, vrijwillge trainer/coaches en bestuursleden. Akros is een vereniging waar jong en oud met plezier basketbal kunnen spelen op eigen niveau.