Nieuws

Speler van de maand december: TIM

Zondag 03 december 2023

Speler van de maand december: TIM

In deze jingle-jangle maand, waarbij we allemaal toewerken naar ons Akros Youth Tournament op 27 en 28 december (SAVE THE DATE!) hebben we weer een talentvolle belofte uit de XU12 en zijn naam is Tim. Of eigenlijk "grote Tim" zoals hij in het team vaakt genoemd wordt, omdat we ook een "kleine TIm" in het team hebben.

Tim is 11 jaar, zit op VWO TTO Metameer Stevensbeek en speelt ongeveer anderhalf jaar basketball. Daarvoor trainde hij heel veel met vader Paul (heren senioren 2), die hem alle kneepjes van het schieten, verdedigen en dribbelen al had bijgebracht. Op de vraag wat hij het liefst doet bij basketball, antwoordt Tim enthousiast: Schieten! Zet je Tim een meter buiten de bucket, rechtsachter in de hoek, dan flapt hij er alles in, net zoals zijn grote voorbeeld Steph Curry. En dit zijn iedere keer 3 punten bij de U12! Geen wonder dus dat deze kanjer, speler van de maand december is geworden. Verdedigend gaat hij ook enorm vooruit. Als lange man moet hij alle grote jongens en meisjes van de tegenstander verdedigen en dat gaat er soms fysiek aan toe! Maar Tim staat zijn mannetje inmiddels wel. Heel knap TIm!

Naast basketball bespeelt TIm al vier jaar de trompet in het jeugdorkest in Overloon waar hij al vaker solo heeft mogen spelen. We hopen dan ook dat hij deze hobby een keer meeneemt naar de wedstrijd van heren senioren 1 om onze heren in de aanval voor te gaan met trompetgeschal!

Terug naar nieuwsoverzicht