Nieuws

Jubileum! 10e  Internationaal Basketballtoernooi van BCB Akros in ‘t-Hoogkoor in Boxmeer

Maandag 04 december 2023

   

       

          

BOXMEER, 4 december 2023 – Basketballvereniging AKROS uit Boxmeer organiseert voor de tiende keer een internationaal basketballtoernooi: “AKROS YOUTH TOURNAMENT (AYT)”. Evenals vorig jaar nemen er teams deel uit Nederland, Duitsland en België. Maar liefst 36 basketbalteams in  de leeftijd van 6 tot 22 jaar ontmoeten elkaar op 27 en 28 december in ‘t-Hoogkoor in Boxmeer. Het toernooi komt mede tot stand dankzij het Interreg-programma Deutschland-Nederland en is medegefinancierd door de Europese Unie (EU).

 

Het is inmiddels een jaarlijks terugkerend fenomeen geworden: het internationale toernooi van BCB AKROS, dat in samenwerking met de Duitse club Basketballgemeinschaft Kamp-Lintfort georganiseerd wordt.

 

Al vroeg volgeboekt

‘Medio oktober waren alle poules al bijna volgeboekt’, aldus een woordvoerder van de Activiteitencommissie van BCB AKROS. ‘En meerdere clubs wilden graag op de wachtlijst geplaatst worden. Zo langzaamaan wordt het een toernooi waar de clubs rekening mee houden en graag aan deelnemen. Ook nu nemen er weer teams deel uit Duitsland, België en de provincies Noord-Brabant, Gelderland en Limburg.’

 

Jubileum

Het basketballtoernooi wordt dit jaar voor de 10e keer georganiseerd. Om dit jubileum te vieren, heeft BCB Akros dit jaar een levende legende uitgenodigd om een basketballclinic te geven: de oud-international Henk Pieterse. Met zijn programma pestmijmaar.nl reist hij het hele land door en vraagt aandacht voor pestgedrag onder kinderen. Op donderdag 28 december zal hij van 12.00 tot 14.00 uur met een sptterende clinic, de basketballhal in Boxmeer omtoveren tot een feest van muziek en basketballplezier. Deelname is beperkt tot de deelnemende teams aan het toernooi, maar iedereen is van harte welkom om dit spetterende evenement mee te beleven. De toegang is gratis.

 

Het speelschema ziet er als volgt uit:

Woensdag 27 december:

09.00-12.00 Meisjes onder 14 jaar en onder 18 jaar; 10.00-16.00 jongens onder 16 jaar; 13.00-16.30 jongens onder 20

Donderdag 28 december

08.45-12.00 Gemengde teams onder 10 en onder 12 jaar; 14.15-19.00 jongens onder 14 jaar.

U bent beide dagen van harte welkom in Sporthal ’t Hoogkoor in Boxmeer. De entree van het AKROS YOUTH TOURNAMENT is gratis!

Terug naar nieuwsoverzicht