Nieuws

AKROS U12 wint van koploper!

Zondag 06 november 2022

AKROS U12 wint van koploper Den Dungen!

De kopjes stonden wat gespannen van de speelsters en spelers van de U12 van Akros. In de uitwedstrijd tegen Den Dungen hadden ze maar nipt verloren van dit team en het was geen fijne wedstrijd geweest. Bovendien was Den Dungen inmiddels de koploper van de poule (de coach moet hier tot haar schande bekennen dat ze dit pas na afloop van de wedstrijd in de gaten kreeg...ahum).

Het team stak de koppen bij elkaar en ze maakten de afspraak dat ze zich niets van de tegenstander zouden aantrekken. AKROS U12 is immers het coolste team van de poule en zouden vandaag laten zien dat ze nóg cooler dan cool waren! En dat hebben ze laten zien! Wát een wedstrijd!

De verdediging stond als een huis! Met name Cles stond onder het bord te verdedigen als een leeuw die een giraffe moest verdedigen, want tjonge wat was nummer 15 lang! Maar daar heeft Den Dungen dit keer geen voordeel uit gehaald. Als Cles niet in het veld stond, dan nam Billy deze taak fantastisch over. Ook Teun en Joep hadden een zware taak in het verdedigen van nummer 13 die een goede dribbel had. Maar ook hij was niet opgewassen tegen de felheid en het harde werken van beide heren. Daarnaast stonden Tim, Yana, Kristina, Jayson en Biek goed hun mannetje/vrouwtje en werkten superhard om alle passmogelijkheden af te sluiten.

Dit team van U12 weet wat verdedigen is! En daarmee win je wedstrijden. Dat werd afgelopen zaterdag duidelijk toen we met 40-29 duidelijk het sterkere team waren. Natuurlijk is scoren leuk en belangrijk. En steeds meer spelers uit het team van de U12 doen dit steeds beter en daar mag Jayson wel een hele dikke vette pluim krijgen! Maar als je niet goed verdedigt, dan scoort de tegenstander er altijd nog meer en win je geen wedstrijden. De pluim gaat dus naar alles speelsters en spelers van het team U12, die zomaar even, op een zaterdagmiddag, de koploper "een poepje heeft laten ruiken".

Terug naar nieuwsoverzicht