Nieuws

AKROS U12 Kampioen!

Maandag 08 mei 2023

Zaterdag 6 mei, 14.00 uur Vlijmen Die Heygrave.

Eindelijk is het zover. Dé kampioenswedstrijd tussen Akros MixU12 en Gennep MixU12 gaat beginnen. Bij Akros waren ze gespannen, zeer gespannen. De preptalk van invallercoach Havekes Jr. wordt gespannen besluisterd door het team: "Deze wedstrijd is niet anders dan alle andere wedstrijden die jullie gespeeld hebben. Elke wedstrijd was een kampioenswedstrijd, anders had je vandaag hier niet gestaan. Dus doe wat je normaal doet. En dan komt het helemaal goed!" Deze psychologische zet lijkt te helpen. Enkele spelers en speelsters ontspannen zich enigzins..... de wedstrijd kan beginnen!

De eerste periode gaat gelijk op en eindigt in een 6-5 voorsprong voor Akros. Deze voorsprong weten ze vast te houden tot en met de vierde kwart. Het is nek aan nek. Een tussenstand van 18 tegen 16. Tijdens de pauze weet Gennep zich te herpakken en zet de turbostand in. Ze gaan tot op het tandvlees en weten een voorsprong van 4 punten te behalen: 21-25. Maar verder dan dit zou Akros ze niet laten komen. Meis en Gérard van Akros spraken hun speelsters en spelers duidelijk toe: "Dames en heren! Tot hier en niet verder! We hebben ze even aan de overwinning laten ruiken. Maar nu is het genoeg! De verdediging een tandje erbij" En dat was niet tegen dovenmansoren gericht. Onder luide aanmoediging van familie, aanhang, leden en bestuursleden van Akros, nam Akros in het 6e kwart de voorsprong weer terug: het is 29-25. Gennep kwam niet tot scoren.

7e kwart. Van 4 punten loopt Akros nog meer uit. Door een goede verdediging is elke score voor Gennep een moeilijke score. Het 8e kwart. Nu komt het erop aan. Maar dit ging Akros niet meer afgeven. Met hun felle verdediging en dubbele inzet trok Akros de wedstrijd helemaal naar zich toe. De laatste seconden tikken weg en worden afgeteld door het publiek van Akros dat in grote getalen aanwezig was. 5, 4, 3, 2, 1.....eindstand 42-33! Een overtuigende en verdiende winst!

(Met dank aan Anna Maria Jansen voor de prachtige foto's!)