Nieuws

Moeizame wedstrijd van Akros U12 toch goed afgesloten

Zondag 12 februari 2023

U12 Gennep tegen Akros 35-30

Akros U12 doet het de tweede helft van de competitie heel erg goed. Ze verdedigen goed, spelen goed samen en spelen fair. En hoewel Akros duidelijk het betere team was, konden ze de wedstrijd tegen Gennep niet winnen.

Waar het aan lag? Misschien waren ze wat nerveus voor deze wedstrijd. Dat is ook heel begrijpelijk. Ze deden echter waar ze altijd heel goed in zijn: goed verdedigen en lekker snel in de aanval spelen. Als coach moet je bij een verlieswedstrijd altijd naar jezelf kijken en nooit aan iets 'buiten jezelf' de schuld geven. Maar dit keer mag ik mijn team wel wat in bescherming nemen. 

Akros U12 is goed in het onderscheppen van de bal en dan de score maken in de break. Dat deden we ook deze keer weer uitstekend. Alleen was het haast onmogelijk om naar de basket te dribbelen. We werden keer op keer getorpedeerd en zelfs een paar keer het veld uit geduwd, zonder dat hiervoor de juiste maatregelen door de scheidsrechters werden getroffen. Het team raakte daardoor erg gefrustreerd. Het is buitengewoon knap hoe de spelers (waaronder een halfzieke Joep) toch door hebben gevochten, geprobeerd hebben zich niet uit balans te laten brengen. Ze hebben de moed niet opgegeven en de schade tot maar 5 punten beperkt, wat heel knap was. Geen bal ging er op het einde nog in omdat ze zo moedeloos werden van zo'n rare wedstrijd.

Achteraf gezien ben ik erg trots op ons team dat ze het koppie erbij hebben gehouden. Zijn doorgegaan, zonder de moed te laten zakken. En ik ben ervan overtuigd dat we de thuiswedstrijd tegen dit team gaan winnen!

Terug naar nieuwsoverzicht