Nieuws

De Trainer/Coaches van AKROS / Deel 1: Carlo en Jeroen

Zaterdag 12 november 2022

“There are two types of people in this world. And being a Basketball Coach is better than both of them”

De Trainer/Coaches van AKROS / Deel 1: Carlo en Jeroen

BCB Akros is al jaren constant in het aantal leden en teams in de competitie. Daar werken veel mensen in de club hard voor. Het bestuur dat de dagelijkse gang van zaken soepel laat verlopen. De senioren-leden die hart hebben voor onze club en telkens weer klaarstaan om de handen uit de mouwen te steken. Maar het allerbelangrijkste zijn toch wel de trainer/coaches van de club. Zij zorgen er iedere week weer voor dat de speelsters en spelers goed getraind en gecoacht worden en dat ze plezier hebben in het spel. Een citaat van de meest succesvolle Amerikaanse coach allertijden, Gloria Allred is hier op zijn plaats: “A coach teaches, motivates and inspires to achieve the impossible”.

Om deze reden starten we met een nieuwe rubriek: de trainer/coaches van AKROS.

We trappen deze nieuwsrubriek af met de nieuwste aanwinst voor de club: Carlo en Jeroen. Beide heren zijn als begane ouders aangeschoven bij het grote team MIXU14-2 bij de hoofdtrainers Sander en Rens als ondersteuning bij de trainingen. Soms staan de hoofdtrainers er alleen voor en dan bieden Jeroen en Carlo de helpende hand. Ze nemen een deel van de groep over en zorgen dat het team de oefeningen van Sander goed uitvoert, dat het tempo hoog blijft en vooral dat de gezellige onderonsjes in dit team tot een minimum beperkt blijven. Carlo zegt hierover: “We kennen ze langer dan vandaag, dus we weten op wie we moeten letten” De betrokkenheid en inzet van Carlo en Jeroen, zorgt ervoor dat onze trainers ontlast worden en dat onze club hierdoor kan blijven groeien en bloeien.

Jeroen, oud speler van Akros en al jarenlang tribune-warmhouder voor zijn zoons Thomas (MU16) en Jasper (U14-2), helpt op de dinsdagavond mee om de trainingen te ondersteunen. Op mijn vraag of het moeilijk is om aan je eigen zoon training te geven, zegt Jeroen met een glimlach: “Van Jasper moet ik me vooral gedragen. Niet zo gekke dingen doen en niet zo fel zijn”.

En Carlo, autodidact (een mooi woord voor studie-ontwijkend gedrag) van het schoolplein en fanatiek supporter van zijn zoon Senn in de U10 en Noor in de MIXU14-2, helpt op de donderdagavond mee om het team te ondersteunen. Daarnaast heeft hij nog een grote verantwoordelijkheid op zijn schouders genomen. Hij geeft op de maandagavond een extra training aan de meisjes uit de teams U12 en U14 in de hoop dat we op die manier weer een nieuw meisjesteam van de grond krijgen. Bij navraag was het commentaar van de meisjes: “superleuk en hééél gezellig!”

En misschien heeft u de oproep al gezien: beide heren willen ook graag een heren recreanten team opzetten op de maandagavond. Om Carlo te citeren: “voor de écht oude mannen….”. “Als je lekker los wilt basketballen, waarbij je je pauzes mag pakken, lekker rustig aan doen, zonder verplichtingen”, aldus Jeroen.

Dus, heb je zin om een balletje te gooien en voor je eigen conditie wat op en neer te rennen, meld je dan aan bij Ko Arts of Jeroen Fijn. Ben je een ouder van één van onze jeugdleden en wil je het spelletje basketball ook wel eens proberen, ook dan ben je van harte welkom!

Terug naar nieuwsoverzicht