Nieuws

Zinderende wedstrijd AKROS U12 tegen Gennep Cougars

Zondag 16 april 2023

Zinderende wedstrijd AKROS U12 tegen Gennep Cougars

Wat waren ze gespannen….. De kopjes stonden strak, witomrande neuzen, ogen wijd gesperd en op de tegenstander gericht.

Opmerkingen als „Jullie hoeven niet nerveus te zijn, we hebben niets te verliezen“, kwamen niet binnen. Dit zou dé wedstrijd worden! Spelers en coaches voelden de spanning. Hoe haal je die eruit? Op de foto (bedankt Anna voor de prachtige foto's!) is te zien hoe de kinderen op de bank gespannen luisteren naar de woorden van de coaches. „Werk hard, doe wat je altijd doet en heb plezier! Ongeacht hoe het vandaag gaat, jullie zijn nu al toppers!“ We wisten dat we sterker waren, maar komt dat er ook uit?

De wedstrijd begon zoals de spelers zich voelden. Gespannen, geladen en nerveus. 5-4 in de eerste 4 minuten. Akros op voorsprong. De spanning bleef in de kinderen zitten tot en met de vierde periode. Gelijke stand 23-23. Ze werkten hard, maar handelden nog te snel omdat de spanning nog niet uit de lijfjes verdwenen was. Maar toen volgde de vijfde periode. Akros verdedigde goed. Ik geloof dat ik zelfs het cliché „Één voor allen en allen voor één uit de kast getrokken heb“ We onderschepten de bal vaak en bij Gennep kwam frustratie in het spel omdat ze merkten dat het niet liep. Ondanks wat spannende momentjes wist ons Akros U12 de kopjes erbij te houden en het eigen spel te blijven spelen. Niets aantrekken van de tegenstander of het geluid om je heen, gewoon doen waar we goed in zijn: verdedigen, hard werken en samenwerken als team. 5e periode 29-25!

Je voelde de spelers van Akros zich wat ontspannen. Ze kwamen beter in de wedstrijd en liepen uit naar een 40-31 voorsprong.

Zevende periode. De moeilijkste altijd! Maar ons team wist zich dapper te weren en hield Gennep op afstand. 44-40! Het zou allemaal aankomen op die achtste periode! Maar het vertrouwen was er, de spanning was uit de kopjes en de neuzen stonden dezelfde kant op. Naar voren! „Defense“ van de bank en luide aanmoedigingen van het publiek stuwden de spelers naar een 54-43 overwinning!

Trots op ons team! Trots op de rust die ze bewaard hebben. Trots op de manier waarop we onszelf zijn gebleven en op ons spel hebben gefocused en ons niets van alles om ons heen hebben aangetrokken. Erg knap MIXU12! En die musketiers-clliché: iedereen heeft deze wedstrijd gescoord!

In het weekend van 6 en 7 mei mogen we naar het kampioensweekend in Vlijmen om nóg een keer tegen Gennep te spelen. We weten nu wat we moeten doen, dus…. Kom maar op!

Terug naar nieuwsoverzicht