Nieuws

Akros Jeugddag 22 april 2023

Maandag 24 april 2023

Akros Jeugddag 22 april 2023

De 2e Akros jeugddag was een groot succes! Onder begeleiding van de trainer/coach van heren 1, Harry, zijn 35 kinderen van de leeftijd U10 tot en met U16, anderhalf uur met basketballfundamentals bezig geweest. Nuttig, zinvol en leuk. Met veel goede tips om mee naar huis te nemen. Ik ben benieuwd om te horen hoeveel kinderen voortaan ’s-ochtends op één been hun tanden staan te poetsen….

De spelers van heren 1 waren bijna compleet aanwezig om bij deze dag te helpen en vooral ook om onze toekomstige talenten in de club te leren kennen. Felipe, Gérard, Harm, Ivan, Jelmer, Joris, Mathijs, Mirsad en Tom (deze laatste helaas geblesseerd, was er toch voor de morele support) hebben de hele clinic meegedaan en de kinderen geholpen en ondersteund. Dat vonden de kinderen fantastisch! Bedankt daarvoor heren!

Wetende dat Harry’s ‘jonge dribbeljaren’ achter hem liggen, had hij wijselijk Felipe en Gérard als voorbeelden voor de groep geplaatst. Je zag de kinderen vol ontzag naar dat dribbelgemak kijken! En laten we niet het geweldige, snelle defensive voetenwerk van Mathijs hier ongenoemd laten, want ja Mathijs: Je was de snelste!!

Er was ook nog een mooie rol weggelegd voor de moeders in het publiek die met pompoms de spelers en speelsters uit mochten dagen om hen vooral niet! te raken. Gelukkig is dat allemaal gelukt.

De clinic eindigde met het vrije worpspel. Opmerkelijk dat geen enkele heren 1 speler dit spel wist te winnen….. De jeugd overtroefde heren 1 iedere keer weer. Daar moeten nog wat trainingsuurtjes aan besteed worden, Harry 😉.

De avond werd afgesloten met een zinderende wedstrijd van heren 1 tegen Vlijmscherp. Na veel aanmoediging van alle jeugdleden én vooral ook de Meisjes U16, werd Akros naar voren gestuwd. De act van de Partizan Athletics in de pauze was ontzettend leuk en vooral ook een hele welkome ontspanning in deze zeer spannende wedstrijd! Er moest een overtime aan te pas komen om de winst te behalen. Een perfecte afsluiting van een perfecte jeugddag!

[met dank aan Anna Maria Jansen voor de prachtige foto's]

Terug naar nieuwsoverzicht