Nieuws

Eerste uit-wedstrijd Akros U12: zinderend spannend!

Zaterdag 24 september 2022

Zinderend spannende wedstrijd Akros u12 tegen Black Eagles

De eerste uitwedstrijd van de u12 ging naar Rosmalen, the Black Eagles. Dit keer onder leiding van captain Cles, begonnen we vrij onbevangen aan de wedstrijd. Tot en met de 4e periode ging het redelijk gelijk op, al scoorde Black Eagles wat makkelijker, maar dat is normaal als je in je eigen basketballhal speelt. Het was 29-17. Een achterstand waardoor Akros zich echter niet liet intimideren. De 5e periode was een sterke en fantastische periode van Akros! In de verdediging zetten  we er een stapje bij en pakten vaak de bal af en scoorden zodat we terugkwamen tot 29-25!

Het was zwaar voor de spelers en de speelster van Akros. We hadden goede maar strenge scheidsrechters en dan moet je enorm wennen aan alle regels waar je voor het eerst mee te maken krijgt. Halverwege de 7e periode stond het 39-36. Er was dus nog alles mogelijk. Maar de pijp was een beetje leeg. De spelers die in de laatste periode moesten spelen waren moe en hun hoofd liep over wat betreft alle nieuwe indrukken en regels. Uiteindelijk was de winst voor Rosmalen. Maar de trotse coaches van Akros hebben gezien hoe dit team hard kan werken en zich helemaal geeft. En dat is het meest bekangrijke: je best doen en álles geven.

Er werd heel hard gewerkt en daarbij mogen Cles en Teun genoemd worden, die alle tegenstanders opvingen die door de verdediging glipten. Rayan van de U10 was mee naar de wedstrijd omdat we met wat weinig spelers waren en hij stond zijn mannetje. Goed aanspeelbaar en hardwerkend waren Biek, Kristina en Tim en zij beginnen ook steeds makkelijker te scoren. En last but not least was Billy de topscoorder van het team. Ontzettend knap voor een speler die net een paar weken meetraint.

De volgende keer zal Black Eagles toch een tandje bij moeten zetten om ons te verslaan. Het team van AKROS gaat zo hard vooruit dat we de volgende keer er met de winst vandoor zullen gaan!

Terug naar nieuwsoverzicht