Nieuws

Ko Living Legend

Vrijdag 25 november 2022

Onze voorzitter Ko als Living Legend geëerd.

De Nederlandse Basketbalbond bestaat dit jaar 75 jaar. Voor deze gelegenheid heeft de bond de „LOCAL LIVING LEGENDS“ in het leven geroepen. Hiermee wil de bond de vele vrijwilligers bedanken die zich op lokaal niveau al jaren inzetten voor onze sport. Akros was één van de eerste verenigingen die hiervan gebruik maakte om onze Living Legend op te geven: onze voorzitter Ko Arts.

Ko is al meer dan 40 jaar lid van onze club terwijl die club nog maar 47 jaar oud is (opgericht in 1975). Van die 40 jaar heeft hij 23 jaar in heren senioren 1 gespeeld, was hij ten minste 10 jaar bondsscheidsrechter, ten minste 20 jaar trainer/coach van Akros, ten minste 30 jaar bestuurslid waarvan minstens 20 jaar voorzitter. Kijk, dat zijn nog eens getallen! Geen wonder dat hij onze living legend is! Zijn betrokkenheid, inzet en rust zorgden ervoor dat onze club al jaren consistent en stabiel is en dat onze leden onbezorgd kunnen basketballen.  

Om deze reden werd Ko op donderdagavond 24 november in het zonnetje gezet. Samen met zijn vrouw Ellen (die ook al jaren actief is in onze club), kreeg hij 2 VIP kaarten voor de Living Legends Night. Parkeerplaatsen direct voor de deur, ontvangst om 17.30 uur met een heerlijk Indonesische buffet en consumpties en dankwoord van de Nederlandse basketbalbond. Daarna mocht hij samen met Ellen op de eretribune plaatsnemen tijdens de interland van de Oranje Lions dames tegen Tschechie. Tijdens de rust van deze spannende wedstrijd, werden alle local living legends nogmaals gehuldigd en kreeg Ko een aandenken aan zijn Living Legend-status overhandigd.

Het is een mooie afsluiting van een prachtige Akros-carrière voor Ko. Ko heeft namelijk aangegeven dat hij aan het einde van het seizoen 2022-23 gaat stoppen als voorzitter van ons bestuur. Erg jammer en zeer spijtig.

Ko, namens heel AKROS, leden en oud-leden, bedankt voor je toewijding, inzet, tijd en energie. We hopen dat je nog jaren als recreant voor onze club bewaard blijft.

Terug naar nieuwsoverzicht