Nieuws

Akros Youth Tournament 2023 en Clinic Henk PIeterse

Zaterdag 30 december 2023

Akros Youth Tournament 2023 en Clinic Henk Pieterse

27 en 28 december hebben we weer een prachtig, sportief en gezellig toernooi met onze club mogen organiseren in Boxmeer! Een vlekkeloos toernooi, waar sportiviteit en spelplezier voorop stonden. Het was weer uitermate geslaagd!

Dit toernooi wordt gedragen door alle vrijwilligers binnen Akros die fluiten, tafelen, coachen of andere hand en spandiensten verrichten. We hebben het eens nageteld: 16 scheidsrechters in opleiding, 20 hoofdscheidsrechters, 11 coaches, 5 voor de hand en spandiensten en het complete team VU18 en VU14 die op beide dagen het tafelen voor hun rekening namen samen met een aantal ouders van de teams. Als we dit optellen en de dubbele inzet (personen die coachen én fluiten bijvoorbeeld) buiten beschouwing laten, dan komen we op meer dan 60 personen die deze twee dagen actief waren! Een gezonde club die door allen gedragen wordt. Dat is wat Akros tot de mooiste club van Noord-Brabant maakt. 

Dit jaar vierden we ook ons 10-jarig jubileum en om dit te vieren hadden we Henk Pieterse uitgenodigd voor zijn basketballclinic. Zijn clinic was goed, gezellig en bij tijd en wijle hilarisch! De kinderen én de ouders, genoten er met volle teugen van en zullen het zich nog lang heugen. Naast de pret en vrolijkheid vroeg Henk ook aandacht voor de thema's 'pesten' en 'kanker'. De serieuze gezichtjes van de kinderen lieten zien dat de boodschap van Henk duidelijk aankwam. 

Aan Henk en allen die hebben bijgedragen aan het tot standkomen en uitvoeren van ons AYT, een groot woord van dank. We wensen U allen een gezellig uiteinde en een gezond en sportief 2024!

Terug naar nieuwsoverzicht