Jury & Scheidsrechters

Lid worden van onze club? Meld je dan aan via het aanmeldformulier.

Jury & Scheidsrechters

AKROS bestaat dankzij de vrijwilligers en de inzet van de eigen leden. Daarom worden alle spelers vanaf de U14 een aantal keren per seizoen ingezet om een wedstrijd te jureren. Spelers vanaf de U18 worden ook ingedeeld als scheidsrechter.

De jury (ook wel tafelen genoemd) zorgt dat de wedstrijd goed wordt geadministreerd op het digitale formulier (via een tablet). Met z'n tweeën houdt je de scores, de fouten en de tijd bij.

Twee scheidsrechters hebben samen de leiding over de wedstrijd en zorgen dat spelers en coaches zich aan de regels houden. Samen met de jury zorgen ze ervoor dat de wedstrijd vastgelegd wordt.

Tafelschema

In het tafelschema kun je zien wanneer je bent ingedeeld. Neem je taak serieus, want zonder jury en scheidsrechter kan de wedstrijd niet doorgaan. We hebben elkaar nodig om alles goed te laten verlopen. Een paar zaken om aan te denken: 

  • Zorg dat je op tijd bent (ten minste 10 minuten voor aanvang van de wedstrijd). 
  • Heb als scheidsrechter een grijs of oranje shirt aan
  • Ben bezig met de wedstrijd die je moet jureren of fluiten (niet met andere zaken)
  • Moet je bij de eerste of laatste wedstrijd van de dag jureren/fluiten, help dan met opbouwen/opruimen.

Stel je bent ingedeeld en je kunt niet op dat moment

Het kan zijn dat je niet kunt. Probeer dan te ruilen met iemand en als dat niet lukt zorg je zelf voor een vervanger (bv. een teamgenoot). Laat dat altijd weten aan het andere jurylid of scheidsrechter en je trainer. Als je geen vervanger kunt vinden, kom dat toch. Nogmaals: we moeten het samen doen.

Kijk hieronder of in het menu bovenin om te weten wanneer je moet fluiten of jureren (link opent in nieuw tabblad).

Tafelschema's